mavi özel ambulans logosu

Hastaneden Hastaneye Nakil İşlemleri Nasıl Gerçekleşir?

Özel Ambulans ile hasta nakil işlemi, hastanelere tedaviye gitmesi gereken ve ya sağlık kuruluşundan nakil olmak isteyip aracı olmayan hastaların ambulans ile gitmek istedikleri yere götürmelerini sağlayan nakil işlemidir. Tedavisi tamamlanmış ve taburcu edilen hastanın sağlığının durumuna göre ambulans nakil taşıtı içerisinde, paramedik ( acil tıp teknisyeni ), ambulans şoförü ve hastanın sağlık durumunun önemine göre doktorunda yer aldığı ambulans ile hasta nakil işlemi gerçekleştirilir.

Eğer uzun mesafe hasta nakil işlemi gerçekleştirilmesi gerekiyor ise hem sağlık görevlilerinin hem de hastanın can güvenliği için ek olarak başka bir sağlık çalışanı görevlendirilir. Ayrıca hasta nakil işlemi uçuş gerektiriyor ise hasta için uçuş raporu temin edilerek, götürülmesi gereken yere sağlık personelleri ile hava ambulansı temin edilir.

Hastaneden hastaneye nakil işlemleri nasıl gerçekleşir? Bunu cevabı hastaneler arası hasta nakil işlemleri sırasında hastanın sağlık durumu için gerekli olan hastane belirlenir. Hastanın sağlık durumu için belirlenen hastaneye ulaşım için gerekli olan belge ve evraklar hazırlandıktan sonra hastanın hastaneden hastaneye nakil işlemi gerçekleşir.

Hastaneden Hastaneye Nakil İşlemleri Nasıl Gerçekleşir?
Hastaneden Hastaneye Nakil İşlemleri Nasıl Gerçekleşir?

Hastaneden Hastaneye Nakil İşlemi

Sağlık durumu için başvurup hizmet aldığı hastaneden başka bir hastaneye sevk edilmesi gereken hastanın, sağlık personelleri ve ambulans ile hizmet aldığı hastaneden gitmesi gereken hastaneye naklini sağlayan ambulans nakil hizmetidir. Hastaneden hastaneye hasta nakil işlemleri hastanın sağlık durumu ve doktorun isteği üzerine gerçekleşir.

Hastanın bulunduğu sağlık kuruluşunda yeterli ekipman olmaması, hastanın sağlık durumunun kötüye gitmesi gibi etkenlerden dolayı hastanın hastaneden hastaneye nakil işlemi gerçekleşmesi gerekebilir. Peki ya hastaneden hastaneye nakil işlemleri nasıl gerçekleşir?  Öncelikle hastanın bulunduğu hastanenin hastaya ait belirti ve bulguları teşhis edip gerekli hizmetin sağlanamadığı ve bu nedenle hastanın başka bir hastaneye nakil olması gerektirdiğini gösteren bir belge olması gerekir.

Hastanın gönderileceği hastane ile irtibat kurup hasta için gerekli olan koşulların sağlanması istenir. İşlemler tamamlandıktan sonra hastanın ambulans ve acil tıp teknisyeni gerekli durumda doktor ile hastanın hastaneden hastaneye nakil işlemi gerçekleşir. Ancak hastaneler arası mesafenin uzunluğuna göre hava ambulansı ile de nakil işlemi gerçekleşebilir.

Hastaneden Hastaneye Yoğun Bakım Nakil İşlemi

Sağlık durumunun kötü olması ile hastanede tedavi gören hastanın doktor isteği ve ya kendi isteği ile başka bir hastanenin yoğun bakımında tedavi görmek istemesi ile ambulans ve gerekli sağlık personelleri ile gerçekleştirilen nakil işlemidir.

Hastaneden Hastaneye Nakil

Bu işlemin gerçekleşmesi için birçok öncül soru bulunur.

Bunlar:

  • Nereye
  • Neden
  • Ne Zaman
  • Nasıl
  • Neyle
  • Hangi Ekip ile tüm bu soruların cevabı hasta nakil işlemi için gereklidir.

Hasta tedavi gördüğü hastaneden başka bir hastaneye nakil edilmeden önce epikriz ( doktorun başka bir doktora hasta hakkında bilgi verdiği rapor ) hazırlaması gerekir. Bu çok önemlidir. Epikriz olmadan hasta nakil işlemi gerçekleştirilmez.

Eğer hasta belirli bir hastanenin bölümüne sevk edilecekse nöbetçi doktor bunu hastanın nakil işlemini gerçekleştirecek sağlık çalışanlarına detaylı bilgi vermesi gerekir. Olası bir durumda hastaya müdahale edilmesi gerektiğinde bu bilgiler doğrultusunda doğru müdahale edilmelidir. Hastanın ve ambulans içerisinde bulunan sağlık çalışanlarının can ve mal güvenliği için ekstra sağlık personeli görevlendirilir.