mavi özel ambulans logosu

Şehirler Arası Ambulans Ücretleri Nasıl Hesaplanır

Hastaların veya herhangi bir sağlık kurumuna, bir yere ulaşması gereken sağlık desteği gerekli kişilerin kullanması gereken en güvenilir yol ambulanslardır. Ambulans dışında yapılan seyahat herhangi bir acil durumda yeterli desteğin alınmaması ve hastanın ciddi durumlarla karşı karşıya gelmesi anlamına gelir. Bu tarz hayati sonuçları olacak olasılıkları göze almak yerine ambulans bedellerine ve nasıl hesaplandığına dikkat ederek risk almadan yolculuk yapmak daha iyi bir seçenektir.

Deneyimli sağlık personeli ve donanımlı müdahale araçları ile yolculukları gerçekleştirmek hastanın da kendini güvende hissetmesine olanak tanır. Ücretlendirmeleri konusunda uygulanan rakamlar bazı kriterlere göre değişiklik gösterse de genel anlamda tek bir yönetmeliğe bağlı olarak gerçekleştirilir.

Hesaplamanın Yapılmasında Nelere Dikkat Edilir?

Fiyat politikası olarak belirtilen hesaplamalarda en çok dikkat edilen durum yolculuğun nereye yapılacağıdır. Ambulansla şehir içinde veya şehir dışında bir yere transfer edilmek fiyatlandırmaların da değişmesine neden olur. Bu durumlar göz önüne alınarak farklı iki hesaplama ortaya koyulmuştur. İlk olarak alınan diğer özel taşıma hizmetlerinde de olduğu gibi açılış rakamı sabitlemesi yapılır.

2021 yılı için bu rakamın ortalamasını merak edenlere 150 TL gibi bir rakamdan bahsetmek gerekir. Şehir içi olmasına karşılık bazı uzak ilçelerin veya riskli yerlerin de şehir dışı hesaplamalara dahil edilme durumu vardır. Bu durumda şehirler arası ambulans ücretleri nasıl hesaplanır sorusuna cevap aranır.

Şehir içi olması durumunda açılış bedeline ek şekilde km başına ortalama 5 TL hizmet bedeli alınır. Şehir dışı olanlarda ise bu rakam aynı şekilde açılış bedeli üzerine eklenen km başına 3.5 TL alınması şeklindedir. Yapılan hesaplama ile herhangi bir ambulans hizmeti almadan ortalama ne kadar bedel ödeyeceğinizin tahminini de yapma imkanı elde edebilirsiniz.

Ücret Hesaplamasının Dayanağı Nedir?

07.12.2006 tarihli resmi gazetede yayınlanan bir Özel Ambulans Hizmetleri Yönetmeliği bulunur. Bu yönetmelik detaylarına uygun olacak şekilde koşulları sağlayan ve denetlemeleri yapılan ambulansların taşıma yapmasına izin verilir:

  • Hastanın ne durumda olduğuna bağlı şekilde hareket edilir,
  • Hastanın evinden veya hastaneden alınması sağlanır,
  • Gereken sağlık donanımlarına sahiptir,
  • Eğitimli, yeterli ve tecrübeli sağlık elemanlarının olması zorunludur,
  • Hesaplamalara göre alınan taşıma bedeli yansıtılır.

Bahsedilen yönetmelikte detaylı şekilde sunulan şartların ve taşıma durumunun ortaya konması belli bir standardın yakalanması açısından oldukça önemlidir. Bu yönetmelik kapsamında belirlenen taşıma bedelleri ve hizmeti yasal dayanak kazanmış olur. İstediğiniz kurumdan bu hizmeti vermesi durumunda yararlanma hakkınızın olması da mümkün hale gelmiştir.

Ödemeler Nasıl Alınır?

Yapılan anlaşmaya bağlı şekilde yapacağınız şehir dışı ambulans hizmeti bedeli tahsili yoluna gidilir. Bazı kurumlar ön ödeme almayı tercih ederken bazıları km hesaplaması yapılacak olmasından ve tahmin etmenin zorluğundan dolayı ödemeleri transfer işlemleri sonunda toplu şekilde gerçekleştirir. Faturalı ve yasal şekilde yapılan bu ambulansla taşıma hizmeti sonunda belirtilen hizmeti aldığınıza dair evraklarla birlikte ödemenizin de tahsili sağlanır. Güvenle ve konforlu şekilde hizmet alırsınız.

Neden Ambulansla Gitmeyi Tercih Etmelisiniz?

Görüleceği üzere alacağınız hizmet ile kıyaslandığında bedellerin bir hesaplama standardının olması hizmetin tercih edilmesine de neden olur. Destek gerekli olan hastaların evden hastaneye veya hastaneden eve ulaştırılması için gerekli hazırlıklar yapılır. İstenmesi durumunda sınırlı sayıda ve belirlenen şartlara uygun olarak refakatçı alınmasına da izin verilir. Yeterli sağlık personelinin olması, acil durumlarda müdahale şansının olması gibi nedenlerden dolayı şehir içi veya şehir dışı nakillerinizde güvenle kullanmayı deneyebilirsiniz.